article

Sidekart

Artikkelkategorier

Kontakt oss

Cocosa - kokosolje

Hva er en ideell matolje?

En god matolje må først og fremst tåle varme. Det gjør flerumettede planteoljer som stekeoljer og margarin dårlig, uansett om kilden er soya, mais eller raps.  Stekeoljer og margarin er også hovedårsaken til at vi får i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3, noe som igjen knyttes til livsstilssykdommer. Velger du derimot Cocosa kokosnøttolje til steking og baking, og som smøring på brødskiven – unngår du å forstyrre denne balansen. Med sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer tåler den dessuten godt lys og varme uten å bli ødelagt, og Cocosa egner seg derfor ypperlig til all slags matlaging. Som en ekstra bonus tilfører du kroppen fettsyrer som er gunstige for immunforsvaret og gir energi som varer. NB: Dette betyr ikke at du skal slutte å innta flerumettede fettsyrer, men velg økologisk, kaldpressede og uraffinerte oljer med god balanse mellom omega 3 og omega 6, som Udo’s Choice. Den kan du benytte til salatdressing, eller innta med skje som kosttilskudd.

En god energikilde

Kokosolje gir en rask innsprøytning av energi, fordi den i hovedsak består av mellomlange fettsyrer, som fordøyes og forbrennes lett. Kokosolje gir dessuten energi som varer, i motsetning til høyglykemiske karbohydrater som forårsaker svingninger i blodsukker, insulin og energi. En rekke kliniske studier dokumenterer at mellomlange fettsyrer understøtter vektreduksjon. Dersom du ønsker å gå ned i vekt kan det derfor være gunstig å bytte ut det fettet du vanligvis bruker i matlagingen, med Cocosa kokosnøttoljer.

Hjertegodt fett

Den vitenskapelige litteraturen om kokosnøttolje omfatter over 100 kliniske og epidemiologiske studier, dyreforsøk og oversiktstudier. Forskere som har gjennomgått dette omfattende materialet, konkluderer med at det overveiende flertall av studier viser at kokosnøttolje hverken er ugunstig for blodårene eller kolesterolet. Dette er i tråd med historiske fakta: I tradisjonelle tropiske kulturer, hvor inntaket av kokosnøttolje utgjør opp til 50 % av energiinntaket, har menneskene svært god helse; inkludert lite hjerte og karsykdom.

Vær nøye med kvaliteten!

Det meste som tilbys av kokosnøttolje på markedet er fremstilt av soltørket kokoskjøtt som lett utsettes for mugg. For å fjerne dette og annen forurensning må det omfattende raffinering/bearbeiding til, og mye av oljene herdes. Det tilbys også uraffinerte oljer av varierende kvalitet. De som fremstilles ved hjelp av gjæring eller hurtig-tørking har ikke den ferskheten og unike friske smaken som kjennetegner oljer som kaldpresses i kort tid etter at kokosnøttene er plukket fra trærne. Ved å velge oljene i Cocosa-serien er du sikret det ypperste av kvalitet, til alle behov.

Cocosa Extra Virgin Coconut Oil

Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: Bare det ferske, rene, hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen. Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en sentrifugeringsteknologi som på en enestående måte bevarer den nydelige smaken og duften av kokos, tillegg til det brede næringsspekteret: Laurinsyre, caprinsyre, caprylsyre, vitaminer, mineraler og anti-oksidanter som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet. Cocosa Extra Virgin gir deg hele spekteret av kokosoljens fordeler; benytt den som kosttilskudd eller som matolje. Cocosa Extra Virgin er økologisk og Debio-godkjent.

Cocosa Pure Coconut Oil

Cocosa Pure er den optimale matoljen: Uten smak og lukt, og rik på laurinsyre og andre mellomlange fettsyrer. Oljen presses av tørket kokoskjøtt, uten bruk av kjemiske løsningsmidler og raffineres på skånsom måte for å fjerne de finere næringsstoffene som ødelegges ved høy varme. Den ideelle matlagings- og stekeoljen for deg som vil unngå dårlige planteoljer og transfettsyrer. Cocosa Pure er økologisk og Debio-godkjent.
Kilde: soma.no/produkter/cocosa

Bilde av timthumb.php